Spring til indhold
Hjem » Gør-det-selv projekter med maling: Tips til erfarne og uerfarne malere

Gør-det-selv projekter med maling: Tips til erfarne og uerfarne malere

Når det kommer til gør-det-selv projekter med maling, er der mange muligheder. Uanset om du er erfaren eller uerfaren maler, kan du finde inspiration og hjælp her. Vi vil i denne artikel give dig et par tips og tricks, som vi håber kan inspirere dig til dit næste malerprojekt!

Vælg den rigtige type maling til dit projekt

Nordsjø maling har et bredt sortiment af forskellige typer malinger, så du kan finde lige netop den type, der passer til dit projekt. Det er nemlig vigtigt at bruge den rigtige maling til det rigtige formål. Du kan ikke bruge panelmaling på væggene eller vægmaling på panelerne – det vil ikke give et godt resultat.

Det kan også sagtens svare sig at vælge en maling i en ordentlig kvalitet, da den typisk dækker bedre og er nemmere at arbejde med (der er ingen grund til at gøre det sværere for dig selv).

Få flere farver i hjemmet med maling

Vi starter med et akrylmaling projekt, der er let at gå til selv for den mindre erfarne maler. Hvis du er uerfaren maler, kan det være en god idé at starte med akrylmaling. Akrylmaling er nemt at arbejde med og giver et godt resultat, selvom du ikke har malet før. Når du maler med akrylmaling, er det vigtigt at starte med en grunding, så malingen fæster bedre på overfladen. Herefter kan du begynde at male i den farve eller de farver, du ønsker.

Du kan male på mange forskellige overflader – fx lærred, træ eller metal. Når du vælger din overflade, er det vigtigt at tage højde for både form og funktion. Det er ikke fornuftigt at male på noget, der bliver udsat for meget slitage, da malingen ellers hurtigt kan blive slidt af eller ridset. Men ellers er der nærmest ingen begrænsninger for, hvad du kan male; et billede til væggen, en urtepotte, møbler og meget andet.

Gør dit forarbejde ordentligt

Malerarbejde kan være en udfordring for både erfarne og uerfarne malere. Her et par gode tips, som kan hjælpe dig med at komme godt i gang – uanset om du er erfaren eller helt grøn. Forarbejdet er vigtigt, da det er altafgørende for et godt og tilfredsstillende resultat.

Noget af det vigtigste er, at du forbereder dig ordentligt, inden du kaster dig hovedkulds ud i dit malerprojekt. Sørg for god afdækning, så der ikke kommer maling  steder, hvor det ikke skal være. Inden du maler er det også vigtigt at rengøre overfladen grundigt, så malingen kan binde ordentligt.

HOV, VENT..
UNDGÅ AT BETAL
FOR MEGET!

Få 3 gratis og HELT uforpligtende tilbud.
Det tager dig reelt kun 1½ minut. Klik her.